miercuri, 31 octombrie 2012

Produse terminate Max Factor si Too Faced

Imi place sa citesc tipul asta de postari pe alte bloguri asa ca va prezint si eu 2 produse terminate sau mai bine zis de aruncat pentru ca ele mai au produs in ele dar nu mai pot fi folosite.

1. Max Factor Mastertouch under eye concealer

Este un anticearcan cumparat din DM anul trecut, eu l-am folosit atunci destul de mult dar peste vara nu prea folosesc anticearcan pentru ca piele e bronzata si nu am nevoie. A fost un anticearcan bun, eu nu am cearcane mari sau negre, dar zona de sub ochi arata odihnita atunci cand il aplic si nu se aduna in pliurile pielii peste zi. Pretul a fost rezonabil 30-40 de lei parca.
Eticheta pusa de mine scrie ca l-am deschis la 7 aprilie 2011, deci e foarte vechi si expira la 6 luni de la deschidere. Au trecut aproape doi ani de la deschidere si mi-e frica sa il mai folosesc, desi mai are cam 1/4 de produs.
Paranteza: Obiceiul super enervant al producatorilor de cosmetice de a nu mai scrie data de expirare ci doar in cate luni de la deschidere expira produsul m-a facut sa caut solutii inteligente. De multe ori uit cand am deschis un produs (avand si prea multe:) si atunci mi-am cumparat un set de etichete auto-adezive, pe care le lipesc pe produs cu data la care l-am deschis. Nu inteleg de ce nu pot scrie data de expirare simplu si frumos, cum fac cei de la Flormar de exemplu.

2. Too Faced Shadow Insurance eye primer


Recunosc ca si in acest produs mai este putin, nu e gata de tot, dar e foarte, foarte vechi, de 2-3 ani, si azi dimineata cand l-am deschis a curs putin lichid transparent din el si atunci am zis gata, e de aruncat.
In ultima jumatate de an nu prea am folosit eye primer, nu stiu de ce, mi se pare ca folosesc prea multe produse si incerc sa mai reduc din ele poate.
Acest primer de ochi este cel mai bun dupa parerea mea, il am si pe cel de la Urban Decay, dar imi place acesta mai mult, e mai cremos, se intinde mai bine pe ochi iar machiajul rezista impecabil pana seara cu el.
Si acest produs are doar un simbol care arata ca expira la 6 luni de la folosire (!!!) iar eu il folosesc de cel putin 2-3 ani (nu i-am pus eticheta cand l-am deschis deci nu mai stiu exact).

Voi folositi produse dupa data expirarii sau dupa perioada recomandata de la deschidere?
 Marturisesc ca urasc risipa si desi nu am reusit sa termin nici un produs cosmetic vreodata, le mai folosesc si dupa aceste date daca mi se par ok ca si miros, textura, consistenta pentru a nu le arunca nefolosite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails