marți, 6 octombrie 2009

deodorante fara aluminiu

De vreo doi ani incerc sa folosesc deodorante fara aluminiu dar nu am prea reusit.
Aceste deodorante nu opresc eliminarea transpiratiei (deci a toxinelor) ci acopera doar mirosul dar toxinele se elimina ok. Aluminiu din deodorantele obisnuite este responsabil pentru blocarea transpiratiei in corp, dar blocheaza si toxinele ceea ce este un factor favorizant pentru cancer de san si alte minunatii.
Probabil ca toate fetele stiu deja de dezavantajele aluminiului in deodorante asa ca nu mai insist.
De vreo 6 luni ma doare la subsoara inainte de ciclu ca si cum as avea un ganglion inflamat. Doctorul mi-a spus ca nu e nimic de facut si ca pur si simplu asa reactioneaza corpul meu.
Am inceput sa folosesc deodorante fara aluminiu si nu ma mai doare deloc - dar deloc desi inainte aveam niste dureri ca nu puteam ridica bratul. Stiu ca suna ca o reclama de la televizor dar e real life.
Asa ca acum folosesc doar deodorante fara aluminiu - nu spun ca e usor mai ales ca fac sport zilnic (nu acasa) si sunt genul care transpira mult!
Problema mea cea mai mare cu aceste deodorante este ca imi apar pete de transpiratie pe bluza sau tricou si de aceea tot timpul sunt in cautarea deo-ului fara aluminiu perfect :)
Oricum prefer sa ma spal mai des :) (nu tin decat 5-6 ore aceste deo) si sa transpir mai mult decat sa mi se inflameze ganglionii sau sa fac cancer.

Am facut si un mic top al deodorantelor cu aluminiu folosite de mine in ultimele 6 luni:

1. Deo Alverde (de la dm) - cel mai bun, miroase ok, tine mult, e bio, dar nu se gaseste decat la dm in real (destul de departe pentru mine).

2. Aromacreme de la Lush - de fapt e o pasta din care se ia o bobita si se freaca sub brat pana se intinde bine - are un miros pronuntat de paciuli :( care nu imi place (defapt bicarbonat de sodiu parfumat cu paciuli), tine bine dar e mai greu de folosit in afara casei

3. Sebamed (de la Sensiblu) - e deo-roll, lasa un film umed la subbrat, miroase a deo barbatesc (nu imi place mirosul deloc) dar tine foarte bine si se gaseste la orice Sensiblu

Si mai exista si varianta simpla - iei un praf de bicarbonat de sodiu si te dai la subsoara cu el - nu am incercat dar suna foarte messy.
Daca ati folosit si alte variante do tell pls.

25 de comentarii:

  1. de care deo alverde?am vazut ca aveau unul roll on si unul spray,dar desi stiam ca sunt fara aluminiu,nu mi-am luat pentru ca nu cred ca pot rezista k un antiperspirant obisnuit.

    RăspundețiȘtergere
  2. acela roll on l-am folosit eu
    l-am cumparat si pe cel spray dar inca nu l-a folosit
    crede-ma acest roll on se apropie cel mai mult de un antiperspirant dpdv al eficientei - dar fara efecte secundare :)
    daca te decizi sa-l incerci sa-mi spui cum ti se pare!

    RăspundețiȘtergere
  3. ma batea si pe mine gandul sa incerc deo alverde de la dm, l-am vazut intamplator..dar nu m-am decis :)

    RăspundețiȘtergere
  4. de incercat il voi incerca pe cel roll on,dar nu cred ca o sa-mi placa pt ca niciun roll on nu mi s-a parut eficient,singurul antiperspirant care are un efect de 10 ore la mine e lady speed stick citrus,orice alt fel de lady speed stick sau stick nu are efect...zici ca inca sunt la pubertate:)

    RăspundețiȘtergere
  5. buna,pe blogul meu te asteapta un premiu virtual :P.xoxo

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am folosit deo-ul cu miros semibarbatesc de la sebamed din acelasi principiu fara aluminiu.

    Mai au la vichy un stick pentru piele sensibila - dar pe care nu il reocomand pentru ca nu are efect antiperspirant si nici macar de calmare e pielii iritate.

    Mai exista la Bourjois deodorante spray care nu contin aluminiu, dar au miros destul de puternic si se impaca mai greu cu parfumul.
    Cu toate acestea eu mai pacatuiesc in zilele in care stiu ca lucrez mult cu DeoClim tot de la bourjois -care insa are aluminiu dar are si efect:(

    Abia astept sa incerc si eu deo-ul de la alverde pentru ca am incredere in produsele acestea- mai am si un fard de ochi la ei si sunt multumita. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. beauty and the city:
    si eu am folosit vichy, uitasem de el, era ok dar nu am recumparat - imi placea ca nu miroase deloc.
    si eu mai pacatuiesc din cand in cand cu un adidas sau dove hair minimising (in asta nici nu vreau sa ma gandesc ce chimicale au putut pune ca sa impiedice cresterea parului :( )
    sa-mi spui de alverde daca iti place! ce fard de ochi ai de la ei? nu stiam ca au si make-up - ma refer la gama alverde nu la dm.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti recomand si Cattier Brume Active. E adevara ca nici opreste transpiratia, insa nici nu e sanatos pentru noi sa incercam sa oprim eliminarea toxinelor din corp.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am un fard mono nude - asa cum poti sa vezi in poza de mai jos:
    http://prezentul-simplu.blogspot.com/2009/02/alverde.html
    Si nu nu e dm e doar in magazinele lor, e o marka dm dar e Alverde...despr eingredientele lor nu sti uce sa zic... nu sunt chiar ecocert si biocertificated din cate vad ... dar sper ca efectul placebo sa fie coplementar.

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  10. roxana mersi de comment si de sugestie- unde se gaseste cattier asta? nu am auzit pana acum de el!

    RăspundețiȘtergere
  11. @beautyandthecity:
    la noi in dm nu am vazut make-up alverde dar poate au adus intre timp - nu am mai fost de vreo 2 luni, vreau sa merg lunea care vine pentru ca lunea au 10% reducere :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Vichy mai are si o crema-tratament anti-transpiratie, nu am folosit-o dar am inteles ca este tot fara aluminiu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am testat-o eu, are o schema de utilizare destul de complcata, e putina si are un miros bartbatesc. Dar din pacate are aluminiu, ca si toate celelalte antiperspirante de la Vichy. (exceptie cel pentru piele sensibila)

    Intre timp am mai descoperit un stick fara aluminiu de la Sanex ... din pacate aceasta se gaseste doar in Franta. iar despre eficacitate, nu a fost prea grozav.
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  14. irina: de crema nu stiam mersi ca mi-ai zis o voi cauta in farmacii sa vad despre ce e vorba
    beauty:din pacate toate cele fara aluminiu nu sunt prea eficiente dar sunt mai sanatoase, am sa caut info despre sanex pe net

    RăspundețiȘtergere
  15. E o crema tratament antiperspirant cea de la Vichy...are aluminiu..am scris mai sus

    XOXO

    RăspundețiȘtergere
  16. Mie îmi place si Aloe Ever Shield de la FLP. E destul de blând.

    RăspundețiȘtergere
  17. nu l-am incercat niciodata dar mi-ar placea...
    ce firma e asta FLP - nu am auzit de ea?

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna,

    Eu folosesc acum roll-on-ul Deo Pure de la Biotherm. As incerca si Alverde in speranta ca va fi mai eficient decat Biotherm. Oricum, stii ca se spune ca depinde foarte mult de reactia pielii, asa ca poti incerca si tu Biotherm. A-propos, Alverde cat costa?

    RăspundețiȘtergere
  19. Calator prin lumea larga - scuze am vazut mai tarziu comentariul :)
    Da as incerca si eu Biotherm daca e fara aluminiu. Cat costa si unde se gaseste?
    Alverde costa cam 7-8 lei din cate imi aduc aminte :)
    Te mai astept pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  20. acum eu sunt cea mai intarziata...!!!mai fetelor, eu stiam de treba cu aluminiul din deo, dar nu prea m am agitat...pana acum!dupa ce m-am documentat mai bine am decis sa trec si eu la ...fara Al...!!!si mi-am luat unul de la Alverde k eu locuiesc in Nemtia acum si am dm-uri la tot pasul...!am dat azi dim.cu el si pana acum vad k s-a mentinut...am transpirat putin si daca am bagat nasul l-a subbrat mirosea putin a transp, dar am dat bluza jos si nu mirosea deloc...!!imi place cum se poarta, deocamdata...!o sa aplic si eu cam de 2-3ori pe zii pana fac dusul de seara, dar mai bine depun un efort minim, decat sa ma trezesc cu alte belele..!!!inainte foloseam Dove spray Original si tot aplicam de 2 ori.....!!!mai scrieti si voi pareri

    RăspundețiȘtergere
  21. anonim multumesc de comentariu! eu intre timp nu mai folosesc alverde de la dm, il folosesc pe cel de la vichy pentru piele sensibila pentru ca am si niste iritatii dupa epilat. e ok dar trebuie folosit de 2-3 ori pe zi iar in zilele mai stresante mai pacatuiesc cu adidas deo spray (pentru ca imi place mirosul foarte mult).
    oricum apa si sapunul sunt de baza si ajuta si mancatul sanatos pentru ca nu se elimina atatea toxine care miros urat :)

    RăspundețiȘtergere
  22. revin....nu prea ma incanta deo alverde k miroase dupa 3 4 ore..!!!am incercat de la seba med unul...ma ustura tare pielea knd il aplic!o sa i au si alverde roll on poate ala e diferit!!!cred k fiecare corp reactioneaza dif.la produsele astea!oricum, ce am remarcat eu este faptul k de cand am dat cu alverde nu mai am ganglionii inflamati, ceea ce ma incanta!

    RăspundețiȘtergere
  23. cat despre epilat...o faci cu big sau cu alte chestii???eu inainte foloseam big uri mai ieftine..credeam k sunt bune,dar ma iritam rau!de vreun an folosesc Gilette Embrance cu 5lame!e mai scump, dar merita toti banii....adio iritatii!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu exista dovezi clare legate de prezenta aluminiului in antiperspirante si cancerul la san.
    Adevarul e ca daca folosesti deodorante fara aluminiu dar bagi in tine carne rosie sialte porcarii care au potential cancerigen nu ai facut nimic.Ideea este ca daca ai hotarat sa folosesti produse sanatoase de igiena cum sunt deodorantele pentru corp fara parabeni si aluminiu ar fib ine sa si mananci sanatos.
    Eu folosesc sanex zero care nu are nici un fel de aluminiu sau parabeni doar pentru ca este unul dntre cele mai bune si e bine sa nu ai motive de stres....daca si pentru voi antperspirantele pot deveni o sursa de griji atunci incepeti sa folositi deodorante in loc de antiperspirante.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails