joi, 14 aprilie 2011

rimelul imi distruge genele...

...dar in acelasi timp nu ma pot lipsi de el.
In ultima vreme simt ca e prea mult - zilnic doua straturi de rimel iar seara o demachiere serioasa care parca nu se mai termina, cel mai greu produs de demachiat este rimelul pentru mine.
Nu stiu cum se face ca de fiecare data cand imi propun sa ma machiez mai putin sau deloc rimelul e cel la care nu pot renunta. Si tot el e cel care imi face cel mai mult rau. Bine, fond de ten nu folosesc decat rar.
Mi se pare ca fara rimel ochii mei arata obositi, stersi si fara acel ceva care ma face sa ma simt mult mai feminina.
Pot renunta la ruj sau gloss fara probleme, la pudra, blush, creion de ochi sau fard de ochi, toate acestea nu ma ajuta asa cum ma ajuta niste gene negre, lungi si intoarse ca sa am mai multa incredere in mine si profunzime in privire :)
Problema e ca nu mai pot, mi se pare ca genele mele sunt vesnic agresate si parca niciodata nu respira - in weekend incerc de multe ori sa nu ma machiez dar pana la urma ajung sa ma rimelez pentru ca nu imi place ce vad in oglinda :(
M-am gandit sa imi cumpar un lash primer sau un rimel incolor si sa vad cum merge doar cu el pentru ca genele mele sunt negre, nu am nevoie de culoare, am nevoie de curbare si alungire. De fapt am un lash primer de la Estee Lauder, versiune mini, primit in ceva trusa cadou la un rimel, si voi incerca sa vad daca ma multumeste, si ma ajuta sa renunt la rimel macar 2 zile pe saptamana.

Cum as putea sa iau o pauza de rimel? Voi ati gasit solutia?

11 comentarii:

  1. Din tot ritualul cosmetic, si eu urasc cel mai mult demachierea rimelului si inclusiv aplicarea lui. Genele mele nu vor sa stea aliniate si pace, petrec minute in sir periindu-le ca sa le aranjez sa nu mai stea in zig-zag, una mai sus-una mai jos, sau imprastiate pe orizontala. Asa ca de multe ori prefer sa nu ma mai dau, naturale stau cum trebuie. Pacat ca nu-s bogate si lungi, chiar m-as lipsi de produs. Le am normale din toate punctele de vedere.
    Periindu-le atat sa le aranjez, ajung sa am un strat destul de gros. Si seara e teroare, stau ffff mult sa il demachiez si imi intra in ochi, apoi ii simt cetosi, se inrosesc, ma mananca sau ma ustura.
    De multe ori doar conturez cu creion/tus, si sar peste mascara. Imi place mult cu ele imbracate, dar ma scarbeste indepartarea. Intai le spal,intre 2 degete, apoi pun demachiant. Si tot ma murdaresc pe obraji si bag in ochi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am avut probleme cu rimelul sau mai precis cu agresarea genelor. Chiar mi se parea ca am mai putine gene. Principalul dusman nu era rimelul ci demachiantul. Din cauza acestuia imi cadeau genele una dupa alta.
    De cand folosesc solutia micelara de la Bioderma pentru a-mi demachia machiajul ochilor, nu am mai avut nicio problema. Aplic putina solutie pe o discheta demachianta iar apoi presez cateva secunde pe pleoapa, fara a trage sau freca si rimelul se ia tot pe discheta.
    Asta a fost solutia mea si cred ca si la tine de vina nu e chiar rimelul ci demachiantul.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ramona si eu simt de multe ori ca am ochii cetosi si ca se inrosesc, in plus, cum spui tu pierd si foarte mult timp cu demachierea...
    vad ca nu sunt singura cu probleme cu rimelul, am sa iau totusi pauza o zi, doua si imi voi contura ochii doar cu creion sa vad daca imi place...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Shopperita am si eu lotiunea de la Bioderma, dar mi se pare ca nu are destula putere, eu o folosesc la sfarsitul demachierii pentru indepartarea resturilor de machiaj...
    voi incerca sa presez discheta pe ochi cateva secunde, sa vad daca e mai eficient asa - am incercat mai demult si tin minte ca imi intra demachiant in ochi si ma usturau si vedeam ca prin ceata :)
    Tu ce rimel folosesti, poate are si asta importanta?

    RăspundețiȘtergere
  5. asa pateam si eu cand foloseam un demachiant crema pt ochi........acuma folosesc demachiante speciale pt ochi, imbib bine discheta si tin putin pe ochiul inchis insa genele de sus le ridic, fara sa apas......iar rimelul se dizolva fara sa fie nevoie sa frec si astfel nici nu-mi intra in ochi, nici nu-mi lasa ochii incetosati....

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alexandra - mi-am dat seama ca eu nu ridic genele de sus si probabil de aceea ramane rimel nedemachiat, aseara am incercat sa le ridic si sa demachiez bine acolo si parca a fost mai ok, nu mi-a ramas rimel pe gene.
    de fapt e logic, ca pe acolo aplic cel mai mult rimel, deci acolo trebuie insistat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru intretinerea genelor e important sa te demachiezi cat mai bine si mai bland - de exemplu mie cel mai bland demachiant mi se pare Gerovital cu floare de colt - dar trebuie sa masezi genele usor cu demachiant, sa lasi demachiantul sa actioneze vreo 10 secunde, apoi sa-l stergi usor cu discheta demachianta. Apoi, pentru intretinere poti folosi ulei de ricin - are tot timpul sa actioneze asupra genelor, de la demachiere, pana te dai din nou cu rimel.

    RăspundețiȘtergere
  8. Clarra, multumesc de sfaturi! Nu raman uleioase genele dupa uleiul de ricin?
    Si apropo, se gaseste in farmacii?
    Am incercat sa las mai mult discheta cu demachiant pe ochi si parca se demachiaza mai bine dar oricum o pauza nu le strica.

    RăspundețiȘtergere
  9. nici eu nu pot renunta la rimel, dar nu am vazut vreo "distrugere" a genelor. ;))
    Folosesc, din cand in cand, ulei de ricin, aplicat dupa ce ma demachiez seara si am observat ca le hraneste si le indeseste. Il poti cumpara fie de la farmacie, fie de la plafar.

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.fragranciashop.ro/cumpara/rimmel-london-glam-eyes-day-2-night-mascara-1937537

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails